П`ятниця, 29.03.2024, 09:19
ГОЛОС
Меню сайту
Наше опитування
З берестейських матеріалів мені хочеться більше знати про:
Всього відповідей: 143
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
11 травня до Берестя прибув новий український дипломат. За короткий час свого перебування досвідчений дипломат встиг побувати на святкуванні Дня державного гербу і прапору Респубіки Білорусь, познайомитись з кількома представниками адміністрації області, журналістами і консулами. На даний момент триває підготовка до повноцінного вступу на посаду генерального консула.
 
Вітаємо п.Олега Мисика з призначенням генеральним консулом України в Бересті. Бажаємо плідної праці на ниві українсько-білоруської співпраці і розвитку української культури!
Переглядів: 580 | Додав: Лісовчук | Дата: 14.05.2012

27 квітня в приміщенні берестейського місьвиконкому пройшов останній офіційний прийом генерального консула Івана Івановича Баранчика. На нього були запрошені пять членів правління спілки "Берегиня", а також близько десятка українців  берестейського регіону.   Виразити свою подяку  за пятирічну працю  генеральному консулу України прийшли голова Берестейської області Константин Сумар, єпископ берестейський і кобринський Іоан (Лев Хома), Член Постійної комісії Ради Республіки Національного зібрання Республіки Білорусь по міжнародних справах і національній безпеці і голова Білоруського агропромислового союзу Олексій Скакун ... Читати далі »

Переглядів: 720 | Додав: Лісовчук | Дата: 28.04.2012

12 квітня на Тришинських могилках Берестя силами підготовчого пластового куреня одбулася традиційна акція очистки могил "Ясні очі". Захід приурочено до Чистого четверга і традиційної підготовки до великодних свят та вшановування предків. В цьому році вдалося знайти ще одну могилу, яка не була відома пластунам і цілком заросла мохом і землею. Стан її такий, що з першого разу цілком очистити її не вдалося. Усього було очищено 9 могил невідомих і 2 знаних вояків Української народної республіки. Традиційно, крім унрівських могил підчищено ще 6 могил відомих діячів національного руху. 
 
Варто згадати теплим словом тих, хто не зважаючи на більше як 75-річний термін смерті добре упорядкував дві "квартири" і дві могили своїх родичів.  
Переглядів: 697 | Додав: Лісовчук | Дата: 13.04.2012

1 квітня за ініціативи "Російського товариства" м.Берестя святкуватиметься день народження Миколи Гоголя. О 12:00 до бюсту письменика на бульварі Гоголя в Бересті збируться шанувальники його творчості. Традиційно будуть покладені квіти і виголошені промови, а ось звичайна в таких випадках участь дипломатів не передбачається. В урочистостях перед бюстом письменника прийматимуть участь члени УНПС "Берегиня" на чолі з Наталею Колодюк та інші представники української громади міста.
Переглядів: 1156 | Додав: Лісовчук | Дата: 30.03.2012

Презентація першої посмертної збірки поезії Володимира Китаєвського "Минуле згадаймо" одбудеться 31 березня о 15:00 годині в Кобринському Палаці культури (м.Кобринь, вул.Леніна 4). В програмі: виступ видавця Степана Давидюка, родичей поета, українських поетів Берестейщини (Ганна Супрунюк, Микола Герасимик та інші), місцевих кобринських літераторів, гонорових гостей, виступ ансамблю "Поліські передзвони". Вхід вільний.
 
Поетична збірка побачила світ взимку 2012 року, через 72 рокі з дня смерті поета. Праві ті, хто каже, що час не власний над шедеврами. Кобринська презентація є першою з кількох запланованих до цієї події урочистостей. Перша її інтрига - доля віршів Володимира Китаєвського сама гідна окремої детективної книги. Про це а також про неординарну особистість поета і його творчість ... Читати далі »
Переглядів: 678 | Додав: Лісовчук | Дата: 28.03.2012

21 березня о 18:00 в Громадському культурному центрі (вул.Комуністична 1, Бересть) відбудеться перший в такому форматі для міста літературний вечір до Міжнародного дня поезії - "Поетичний вінок Берестейщини". Ініціатором його проведення виступив міжнаціональний клуб "Сяброуства", який обєднує представників основних організацій національних культур Берестейщини і Берестя. Поети читатимуть власні вірші, звучатиме авторська пісня у виконанні бардів і хорів. Глядачі зможуть побачити польських, російських, єврейських, азербайджанських, казахських, білоруських і українських поетів, які живуть і пишуть на Берестейщині. Українську культуру цього разу представлятимуть Микола Герасимик, Юрій Носаль, Степан Давидюк, Кирил Озимко. Твори Арсен ... Читати далі »
Переглядів: 1057 | Додав: Лісовчук | Дата: 19.03.2012

14 березня 2012 року в Бересті завершився конкурс четців поезії Тараса Шевченко до дня 198-річчя з Дня народження поета, оголошений Ленінським відділом освіти м.Бересть і генеральним консульством України. Його проведено за участью і підтримкою УНПС "Берегиня". В фіналі конкурсу виступило близько 35 учасників. Майже половина учасників читала твори поета українською мовою. Поезія Кобзаря звучала також на білоруській і російський мовах. Переможцем у категорії "старокласники" Олександр Николайчук учень гимназії №5 з віршем "Як би ви знали паничі" у категорії молодші класи  Семків Іван учень СШ№5 з віршем "Думка". Переможці отримали коштовні нагороди. Жоден з учасників конкурса не лишився без уваги і доброї книги. Переможці отримали запрошення до участі у конкурсі четців поезії Т.Шевченко в Польщі.
Переглядів: 725 | Додав: Лісовчук | Дата: 15.03.2012

13 березня 2012 року в Бересті святкували 100 років з дня народження письменника Федора Одрача. На вечорі звучали уривки з його творів, а також спогади про красу природи і народних звичаїв Берестейсько-Пинського краю. Своїми думками поділились композитор Арсен Тетерук, історик Вадим Усельонок, поетеса Ганна Супрунюк, діалектолог Володимир Борисюк, культуролог Віктор Місіюк, видавець Михайло Петрукович.

Учасники пам'ятного вечору зійшлись на тому, що має бути збережений будинок в якому народився письменник і гідно вшанована пам'ять про нього. На думку Аресена Тетерука перш твори письменника мають прочитати його земляки, тоді буде менше міфів навколо його особи і очевидною стане глибина таланту і гуманістичного змісту творчості Федора Одрача.
Переглядів: 717 | Додав: Лісовчук | Дата: 15.03.2012

13 березня 2012 року сповнюється 100 років з Дня народження талановитого українського письменника Федора Одрача. Він народився в шляхтський родині в с.Місятичи на Пинщині. З під пера Федора Шоломицького, відомого під псевдонімом Одрач, вийшла низка повістей і нарисів, в тому числі "Щебетун", "На непевному грунті", "Вощадь" та інші.
 
УНПС "Берегиня" звернулася до місцевої влади на Пинщині з пропозицією організувати святкування ювілею і вшанування його памяті меморіальним знаком. 7 березня 2012 року організація отримала негативну відповідь на один зі своїх листів. Додатко, усно заборонено проведення літературного вечору памяті письменника в Пинську. Такі рішення обласної і районної влад стали несподіванкою для багатох шанувальників творчості Федора Одрача. Невирішеним залишилося питання памятного знаку на батьківщи ... Читати далі »
Переглядів: 977 | Додав: Лісовчук | Дата: 07.03.2012

9 березня 2012 року о 12:00 до памятника Т.Шевченко в Бересті зійдуться українці Берестя і околиць, члени УНПС "Берегиня", представники Генерального консульства України. Традиційно звучатимуть вірші Кобзаря. Цьогоріч також на заході має звучати підбірка пісень на слова Шевченка. При нагоді українці Берестейщини обговорять плани регіональних акцій до 200-річчя класика.

Переглядів: 580 | Додав: Лісовчук | Дата: 05.03.2012

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 21 22 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024