Четвер, 18.04.2024, 19:41
ГОЛОС
Меню сайту
Наше опитування
З берестейських матеріалів мені хочеться більше знати про:
Всього відповідей: 143
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 29 » Національне понад державне
Національне понад державне
16:58

27 березня на шістдесят восьмій сесії Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй делегація Республіки Білорусь від імені усіх громадян країни, в тому українців Берестейщини, проголосувала проти резолюції «Територіальна цілісність України».

Країна виступила проти такого принцу, як «прихильність до суверенітету, політичної незалежності, єдності і територіальної цілісності … в межах визнаних на міжнародному рівні кордонів» та «відмова і утримання від дій, спрямованих на часткове або повне порушення національної єдності і територіальної цілісності …, в тому числі будь-яких спроб змінити кордони». Цим актом розірвано Алма-Атинську міжнародну угоду колишніх радянських республік від 21 грудня 1991 року, яка зобов’язувала Білорусь «визнавати і поважати територіальну цілісність одне одного і незмінність сучасних кордонів». Невагомим визнано ті цілі і принципи Статуту ООН, які спрямовані на непорушність «територіальної цілісності держави або країни». Таким чином Республіка Білорусь висловилася за примат національного інтересу над державним інтересом, можливість змін кордонів сучасних держав.

Білоруська делегація переказала своїм сусідам чіткий сигнал: білоруський уряд вважає право самовизначення націй вищім за територіальну цілісність держави. Якщо в якомусь регіоні держави є меншина, яка на регіональному рівні чисельніша за титульну націю то її представництво має право силою обмежити діяльність центральних правоохоронних органів, провести референдум і вийти зі складу держави в якій попередньо знаходилась. Відсутність представників меншини в органах центральної ради, або порушення законодавства країни в якій перебуває меншина перешкодами не вважаються. Представництво меншини має право використовувати всебічну зовнішньополітичну підтримку.

Підтримка представництва уряду Білорусі в ООН націй вимог російського національно-визвольного руху в Криму є закликом до усіх народів світу змінити державні кордони, які заважають праву нації на самовизначення. На Євразійському континенті підтримку такому принципу висловили Республіка Білорусь, Демократична республіка Вірменія, Російська Федерація.


 

Переглядів: 1351 | Додав: Лісовчук | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024